Wereldrecord poging in Nieuwsblad

Ook het Nieuwsblad heeft onze recordpoging opgemerkt! Weer met een uitgebreid artikel in de krant. Hoe meer mensen we weten te bereiken hoe beter! Ook via internet te lezen (ga naar www.nieuwsblad.be en zoek op ‘recordpoging’).

Recordpoging uitwasbare luiers weer in het nieuws

Nieuwsblad 7 maart 2012

Het artikel:

BEERSE - Op zaterdag 21 april worden over de hele wereld tegelijkertijd uitwasbare luiers ververst. Ook in Beerse kan je meedoen aan de recordpoging.

Het is de tweede keer dat de Amerikaanse non-profitorganisatie Real Diaper Association het wereldrecord wil verbreken. Vorig jaar werden meer dan vijfduizend luiers ververst op 127 locaties in vijf landen en dit jaar zijn er al deelnames uit tien landen. Winona Van Eck uit Beerse promoot uitwasbare luiers en wil op 21 april minstens 25 ouders die de luier van hun baby verversen in basisschool ‘t Locomotiefje.

‘De luierwissel vindt plaats om 18.30 uur Belgische tijd dus dat komt al goed uit’, zegt Winona. ‘Er moeten minimaal 25 deelnemers zijn om de poging te laten meetellen. Onafhankelijke waarnemers moeten controleren of alles volgens de regels van Guinness World Records verloopt. Een van die waarnemers moet zelf uitwasbare luiers gebruikt hebben en ik heb een dame gevonden die daaraan voldoet. Intussen heb ik al heel wat reacties gekregen van mensen die willen meehelpen.’

Ook in Gent worden die dag luiers ververst. Het doel van de recordpoging is om de wereld te laten zien dat uitwasbare luiers een goed alternatief zijn voor wegwerpluiers. Het is beter voor het milieu en je spaart er geld mee uit.

‘Op de dag van de recordpoging zal er ook een informatiemarkt aanwezig zijn met verschillende herbruikbare luiers. Op dit moment is er in België één merk dat handgemaakte luiers maakt. Het zijn niet meer de doeken zoals we die kennen van vroeger. Alle deelnemers op 21 april krijgen een mooie herinnering en kunnen zelfs een certificaat opvragen bij Guinness dat ze mede-recordhouder zijn’, zegt Winona Van Eck.

De kinderen die een nieuwe luier krijgen, mogen niet groter zijn dan 99 cm. Inschrijven voor de wereldrecordpoging in Beerse kan via de website van uitwasbare luiers.

Recent Related Posts

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>