Ook voor peuters en oudere kinderen

Kleuter in een nachtluier

Als je baby een peuter wordt en bijna klaar is voor de volgende stap naar kleuter, is zindelijkheidstraining een veel gehoord onderwerp. Er wordt hard gewerkt door ouders, opvang en niet te vergeten het kind zelf om zo snel mogelijk droog te zijn overdag, zodat het naar de kleuterschool kan. Al zijn er tegenwoordig toch ook best veel kleuterscholen waar een luier de eerste periode geen probleem is.

Zindelijkheid overdag is nog heel iets anders dan zindelijk tijdens de nacht. De meeste kinderen zijn tot een jaar of 3 – 4 ‘s nachts nog niet droog. Een groot percentage kinderen is pas rond hun 6e of 7e jaar droog. En ook daarna is een droge nacht nog lang niet voor alle kinderen een normale zaak. Ook hiervoor zijn natuurlijk oplossingen met uitwasbare luiers. Zelfs als je daarvoor nog nooit een uitwasbare luier hebt gebruikt!

Voor kinderen vanaf anderhalf of twee jaar is het best te overwegen om voor de nacht een speciale nachtluier aan te schaffen. Dit zijn luiers die veel vocht absorberen en ruim voldoende zijn om tot 4 tot 5 jaar te gebruiken. Dit zijn in alle gevallen luiers met een apart overbroekje. Afhankelijk van hoe vaak je wast, heb je 4 tot 6 nachtluiers nodig. Het zijn alleen maar plasluiers en die kunnen prima met de andere was mee gewassen worden op 30 of 40 graden (de kleding van een ongelukje was je toch ook mee met de andere was?). Twee overbroekjes in een grotere maat erbij en je hebt alles om tot een jaar of 4 de nachten droog te houden.

Er zijn ook speciale nachtbroekjes op de markt. Dit is hetzelfde principe als een alles-in-1 luier (absorberende deel en waterdicht deel in 1 broekje), maar dan als broekje. Heel praktisch: als je kind op tijd wakker wordt, kan het zelf gaan plassen! Deze broekjes absorberen veel tot heel veel en zijn zo gemaakt dat het redelijk snel droogt. Het merk Mama’s en Kindjes maakt deze broekjes ook op maat (dus ook voor oudere kinderen) en in leuke kleuren.

Je vindt deze producten onder ‘Nachtplassers’ in De Webwinkel. We proberen van alle maten altijd eentje op voorraad te hebben, zodat je het eerst kan uitproberen (huren). Neem contact met ons op als je interesse hebt! In de webwinkel staan 2 voorbeeld huurpakketten voor nachtbroekjes.