Keuze op basis van financiën

Als je kiest voor wasbare luiers in plaats van wegwerpluiers, maak je ook een goede keuze voor je portemonnee!

In het artikel ‘Een investering die zich zelf terug verdient!’ op de pagina ‘Waarom wasbare luiers?’ wordt uitgebreid ingegaan op de financiële voordelen van wasbare luiers in vergelijking tot wegwerpluiers.

Gebruik je wegwerpluiers, dan verspreid je de kosten over een lange periode. Met wasbare luiers moet in één keer een grote investering doen. Dat schrikt mensen af. Vooral omdat er al zoveel aangeschaft moet worden bij de komst van een eerste kind. Maar net zoals u voor andere artikelen een geboortelijst aanlegt of een luierrekening opent, zo kan dat ook voor wasbare luiers! Het is mogelijk om een geboortelijst aan te leggen bij EngeltjeBengeltje.com. Kijk voor meer informatie hierover in Dé webwinkel. U kunt natuurlijk ook gewoon een wasbare luierrekening openen.

In het artikel ‘Een investering die zich zelf terug verdient!’ staat als eerste argument dat u het zo duur en zo goedkoop kunt maken als u zelf wilt. Als u wilt gaan voor de goedkoopste opties, staan hier een aantal tips.

Strikluiers en katoenen doeken zijn de voordeligste luiers. Reken daar wel nog overbroekjes en extra inleggers bij. Inleggers kunnen ook katoenen doeken zijn, maar er zijn inleggers in allerlei materialen te koop en deze zijn goedkoper dan een luier van datzelfde materiaal.

De ‘1 maat luier’ (one size) is ook een prijsgunstig alternatief. Deze luier kan op maat worden gemaakt (meestal met drukknoopjes) en past van geboorte tot potje (zindelijkheid). Je hoeft dus maar één set luiers aan te schaffen (gemiddeld 20 tot 25 luiers), in plaats van luiers in twee of drie verschillende maten. Daarvan heb je er dan doorgaans dubbel of driedubbel zoveel van nodig. Ze zijn vaak wel goedkoper, maar uiteindelijk ben je duurder uit.

Een aantal producenten heeft hun meest verkochte luier en overbroekje zeer gunstig geprijsd. Ook artikelen die uit het assortiment gaan (meestal bij overbroekjes waarvan het motief niet meer wordt gemaakt) worden voor een gunstige prijs aangeboden. Het is dan altijd een beetje rondneuzen naar de koopjes. In Dé webwinkel vindt je aanbiedingen van de verschillende merken.

Daarnaast is een prijsgunstig alternatief Tweedehands luiers. Dat klinkt misschien raar, maar als je bedenkt dat soms maar 1 kind de luiers heeft gedragen, terwijl er makkelijk 3 kinderen van geboorte tot potje mee door kunnen, is er niets geks meer aan. Opvangmoeders en crèches die met wasbare luiers werken zijn hét voorbeeld van de duurzaamheid van de wasbare luier. Ook bij EngeltjeBengeltje.com kan je Tweedehands luiers aanschaffen. We hebben zelf af en toe een aantal in ons aanbod, maar daarnaast bieden we (gratis) ruimte in onze webwinkel waar mensen hun luiers of volledige pakketten tweedehands kunnen aanbieden.