Thuiswerkmama, een hele uitdaging!

‘s Ochtends de dag starten met een bakfietsritje naar school om de jongens weg te brengen. Wat heb ik daar lang naar uitgekeken, in de tijd dat ik in de vroege uurtjes met taxi en vliegtuig of auto naar mijn werk onderweg was. En het moet gezegd, het is echt een heerlijke start van de dag. Vooral na een toch iedere dag weer drukke ochtendspits in huis. Eenmaal terug thuis, met een fris hoofd aan het werk.

Hé de zon schijnt, snel de was even buiten ophangen. O ja, de planten ben ik gisteren ook vergeten water te geven. Wat doen die schoenen daar nu weer? Even terug op hun plaats… Uhmmm, ik moet ook nog werken vandaag…

Kopje koffie en aan de slag. Voordat je het weet is de ochtend al voorbij en werk je snel een boterham naar binnen (als de zon schijnt, lekker buiten oppeuzelen, mmm). Om dan toch nog maar snel wat dingen af te maken, voordat je de kinderen weer van school moet halen. Plannen van mijn dag… misschien moet ik daar toch maar eens iets meer aandacht aan gaan besteden. Dat roep ik al 3 jaar. Dan wordt het nu toch echt wel tijd om daar mee aan de slag te gaan. Het Grote Plan. Wordt vervolgd….

Hè, wat ziet mijn kleine man pips als ik hem kom halen? Ja hoor, binnen een uur een heel erg warm voorhoofd. Koorts. Een zere keel. Wat heerlijk dat ik nu geen werkgever hoef te bellen, geen zieken-oppas hoef te regelen. Morgen blijft hij gewoon lekker thuis en ik regel mijn zaakjes er wel een beetje omheen. Wat is het toch heerlijk om thuiswerk mama te zijn!

Weekend komt er aan, prima om goed uit te zieken. Na 3 dagen is hij weer helemaal fit! Verdorie… nu hebben die rotbeestjes mijn keel ook gevonden. Helemaal dicht! En waar is mijn energie naar toe gestroomd? Volledig uitgeblust… enige remedie: slapen, veel slapen. Kinderen met de auto naar school deze keer en terug mijn bed in. Maar eh… mijn werk dan? Afspraken afzeggen, niet leuk. Mijn agenda zit al zo vol, hoe ga ik die nu weer op nieuw snel kunnen inplannen? Gelukkig veel begrip bij de klanten die ik afbel, maar beter voel ik me er nog niet door. Na 1 dag plat, nog een dag plat. O jee, een paar dozen nieuwe leveringen. Die moeten ook nog verwerkt worden en deze week de deur uit. Hmmm, snel nog maar even in bed duiken en morgen gezond weer op. Helaas, nog een dag ziek. Nu begint het toch wel echt vervelend te worden. Geen collega’s die mijn werk even over kunnen nemen… en mijn mailbox stroomt maar voller en voller…. Out of office instellen met een ziekmelding. Bah, wat komt dat onprofessioneel over. Het wordt toch echt eens tijd om van mijn thuiswerk-eenmanszaak een bedrijf te gaan maken. Eerst maar snel beter worden, dan kan ik vervolgens met Het Grote Plan aan de slag. In ieder geval veel tijd om mijn ideeënstroom goed op gang te laten komen.

Dag 4: Ja! De energie is terug! We kunnen weer aan de slag. Het Grote Plan!! Zoveel ideeën de afgelopen dagen door mijn hoofd gegaan. O nee… eerst mijn mailbox opschonen, dozen uitpakken, bestellingen klaar maken… oeps, is het al zo laat? School is al bijna uit… Vanavond gaan we wel weer verder ;-)

Fijne dag allemaal!


3 thoughts on “Thuiswerkmama, een hele uitdaging!

 1. Hahaha Winona,
  leuke blog en hoe zo herkenbaar?? En geloof me, al worden de kinderen groter, het blijft.
  Maarrrr, ons huis ziet er spik en span uit en er staat ieder dag een lekkere en gezonde maaltijd op tafel, en dat voelt eigenlijk heerlijk…
  Multitasken it is en of we flexibel zijn!
  I’m loving it :)

 2. Hey Winona wat is het een leuke blog !

  Echt fijn om te lezen en ik zou zeggen blijven schrijven want het leest heel vlotjes :-)

 3. Klinkt zo bekend in de oren :-) , zelfs voor een niet thuiswerkmama.
  De redenatie: “ooit komt dat wel eens in orde” heb ik mezelf al heel vaak moeten aanpraten en als ik dan terug kijk is er inderdaad al veel meer gebeurd de voorbije jaren dan ik zelf in de gaten had.
  Dus bij deze Winona: Ooit komt da wel is in orde ;-)

  Groetjes
  Ps: super leuk je blog

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>