Nieuwe wereld record poging op 20 april!

BEERSE: NIEUW GUINNESS WERELDRECORD op 20 APRIL 2013

over de hele wereld, 11 UUR LOKALE TIJD, zoveel mogelijk uitwasbare luiers verschonen

In 2012 werd het record van 2011 bijna verdubbeld door op 256 locaties in 15 landen simultaan 8.251 kindjes in een uitwasbare luier te verschonen. Dat betekende dat er op sommige locaties (zoals in Maleisië) om 2 uur ’s nachts luiers werden verschoond!

In 2013 is de record poging iets gewijzigd. Dit jaar worden wereldwijd om 11 uur lokale tijd de luiers verschoond. De luierwissel ‘rolt’ dus voort over onze wereldbol. Een uitdaging om nog meer landen te kunnen laten deelnemen!

In België is de opmars van de herbruikbare luier in ieder geval ingezet! Vorig jaar hadden we 3 locaties in België. Dit jaar zijn er al 6 locaties bekend: Antwerpen, Beerse, Gent, Hoegaarden, Leuven en Kortrijk. Tot 1 april kunnen er nog locaties worden aangemeld. Meer informatie over het wereldwijde evenement op www.greatclothdiaperchange.com.

Het initiatief komt van een Amerikaanse non-profit organisatie, de Real Diaper Association. Zij hebben in 2011 de eerste record poging georganiseerd om de hele wereld te laten zien dat uitwasbare luiers een goed alternatief zijn voor gezinnen van vandaag. Vooral in het licht van de toegenomen belangstelling voor milieuvriendelijke én voordelige producten. Met uitwasbare luiers bespaar je bij een eerste kind al een paar honderd euro. Voor een tweede kindje spreek je al over bijna duizend euro. Per kind bespaar je 1000 kilogram afval. Daarnaast is het ook nog eens beter voor de huid van je kindje. Reden genoeg om over te stappen! Iedereen met kleine kinderen is welkom op één van de locaties. Nog geen uitwasbare luier? Geen probleem, die kan je lenen voor de record poging! Een mooie gelegenheid om het eens uit te proberen.

Voor de recordpoging in Beerse heeft Basisschool ’t Locomotiefje haar refter weer beschikbaar gesteld. Om de poging mee te laten tellen moeten er minimaal 25 deelnemers zijn. Maar met de 35 deelnemers van vorig jaar, durven wij dan ook uit te gaan van een verdubbeling! Er zijn onafhankelijk waarnemers die zorgen dat alles volgens de regels van GuinnessTM World Records gaat. Deelname is gratis. Inschrijven via info@uitwasbareluiers.be. Sponsors die het gebruik van uitwasbare luiers een warm hart toe dragen zorgen voor een leuke, passende attentie voor de deelnemers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>