Het wereldrecord is verbroken: 8.251 baby’s en peuters verschoond

Het is ons gelukt!! Mede dank zij onze 35 deelnemers in Beerse, zijn er op 21 april 2012 om 18:30 uur 8.251 baby’s en peuters in een uitwasbare luier verschoond!!!

In het totaal waren er 189 locaties die aan de strenge eisen van Guinness World Record hebben voldaan. Op 67 locaties is het niet gelukt om met de record poging mee te tellen, maar hier is wel het doel gehaald om uitwasbare luiers onder de aandacht te brengen!

Op 9 locaties waren er meer dan 100 deelnemers, allen in de Verenigde Staten (vorig jaar maar 2 locaties). Op 21 locaties was er precies het minimum aantal vereiste deelnemers van 25.

In de telling van het wereldrecord hebben 11 landen bijgedragen: België, Bulgarije, Canada, Duitsland, Groot Brittannië, Ierland, Maleisië, Nederland, Spanje, de Verenigde Staten van Amerika en Zwitserland. Vier landen die niet aan de eisen hebben voldaan, maar waar wel aandacht voor de uitwasbare luier was, zijn: Brazilië, Chili, Estland en Japan. Hoe werelds voel jij je nu, als je je kleine verschoond in een uitwasbare luier!!

Nog een leuk weetje: als je ‘googled’ op “Great Cloth Diaper Change” en “2012″ krijg je 557.000 resultaten. En of er aandacht voor de uitwasbare luier is, wereldwijd!

Via deze weg, nogmaals een hele dikke dank je wel aan alle deelnemers, ook aan degene die wel wilden komen, maar niet konden komen!

Natuurlijk ook de helpers niet te vergeten, zonder hun hulp was het evenement in Beerse nooit zo’n gezellige en geslaagde zaterdagnamiddag geworden.

Zonder onze onafhankelijk waarnemers hadden we niet mee kunnen tellen met het officiële record, dus ook een welverdiende dank je wel aan de drie waarnemers die, geheel vrijwillig, aanwezig waren en hun naam aan ons evenement wilden verbinden.

De sponsors hebben er voor gezorgd dat niet alleen het evenement geslaagd was, maar dat alle deelnemers nog kunnen nagenieten van het moment:
Milieuraad Beerse, Kinderdagverblijf Dol-Fijn, Het Artsenhuis, Kadesign Photography, basisschool ‘t Locomotiefje, EngeltjeBengeltje.com, In Evenwicht, haa2ooh, BioPlanet, Penfo fotografie, Romance dames- en kinderkleding, De Speelkamer, De Wieltjeshoeve.